6

6 mituri despre paduchi

In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva dintre cele mai intalnite mituri despre paduchi, dupa cum urmeaza:

  1. Igiena precara poate duce la aparitia paduchilor.

Sunt multi oameni care inca cred ca persoanele considerate murdare, sunt mult mai predispuse la aparitia paduchilor. Acest lucru este total fals, deoarece paduchii sunt atrasi doar de sange, indiferent de persoana pe scalpul carora ajug sa traiasca. In aceste conditii parul murdar nu are nici o legatura, iar igiena pesonala si curatenia din casa nu pot avea nici o influenta asupra infestarii cu paduchi sau lindini.

  1. Animalele de companie pot facilita raspandirea paduchilor.

Si acest lucru este fals, deoarece cainii sau pisicile, si alte animale care traiesc in casa sau in apropierea acesteia nu pot transmite paduchii. Ei se pot transmite doar de la o persoana la alta, prin contactul direct cu parul, sau alte articole vestimentare personale imprumutate, si obiecte sau materiale in care se pot regasi paduchii.

  1. Paduchii din par pot transmite boli.

Acest lucru nu este deloc adevarat, desi se cunosc cazuri in care paduchii pot provoca mancarimi sau iritatii, dar nu s-a observat niciodata transmiterea unor boli de catre acestia. Nu reprezinta o mare problema pentru sanatatea noastra, si mai degraba o situatie cat se poate de neplacuta si mai ales stanjenitoare.

  1. Paduchii pot sa sara de pe o persoana pe alta.

Nu este adevarat faptul ca paduchii pot sa sara sau sa zboare de pe o persoana pe alta, deoarece nu pot face acest lucru, iar ei pot doar sa se tarasca. In aceste conditii se pot transmite de la o persoana la alta, doar prin contactul parului, sau prin imprumutarea unor obiecte personale, de la persoana infestata. Ei se pot regasi in perii de par, esarfe sau sepci, purtate de o persoana infestata.

  1. O data ce ai omorat paduchii ai scapat de aceasta problema.

Nu este nici pe departe adevarat faptul ca o data ce ai omorat paduchii ai scapat pe deplin de problema, deoarece oricand exista riscul unei infestari in cazul in care intram in contact cu persoane ce au paduchi. Totodata problema nu este reprezentata doar de paduchi, deoarece exista si lindinii, ouale acestora, si pot reprezenta o problema destul de importanta. Aceste oua se pot transforma in paduchi intr-o perioada de 7 – 10 zile, si este indicat sa folositi un tratament si impotriva lor.

  1. Cea mai buna metoda prin care poti scapa de paduchi este sa te razi in cap.

Nu putem scapa de tot de paduchi in cazul in care ne radem in cap, si nu este una dintre cele mai sigure metode pentru a elimina problema. Oricum este eficienta, insa pentru o perioada scurta de timp deoarece dupa ce parul va incepe sa creasca vom avea din nou paduchi, daca nu ii eliminam din toata casa, sau zonele in care locuim. Este necesar si un tratament de preventie si de eliminare completa, iar in acest sens se poate folosi cu succes Parasidose.

Asigura-te impotriva paduchilor cu o protectie totala Parasidose!