Ciclul de viată

7

Ciclul de viata al paduchilor

Paduchii sunt de marimea unor seminte de susan, paraziti foarte mici, ce traiesc pe zonele acoperite de par ale corpului uman, iar hrana lor este reprezentata de mici cantitati de sange. De cele mai multe ori, cei care au de suferit cel mai mult de pe urma acestor paraziti sunt copii cu varstele cuprinse intre 3 si 12 ani, si in special fetele, deoarece acestea au un volum mai mare de par.

Totodata paduchii nu sunt foarte periculosi, si nu pot reprezenta un pericol in ceea ce priveste raspandirea unor boli. Insa sunt contagiosi, si pot deveni foarte suparatori, in cazul in care nu este tratata din timp problema. Ei pot ajunge foarte repede de la o persoana la alta, si pot face acest lucru in grup. Se pot agata de firele de par, si in acest fel pot ajunge de la o persoana la alta, si nu pot zbura, sau sari.

Ei se pot raspandi prin contactul direct cu parul altor persoane si de asemenea prin folosirea unor haine comune, a unor paturi, si de asemenea a unor obiecte ce se poarta pe cap. In aceste conditii, cei mai predispusi la aparitia paduchilor sunt copii si adolescentii, deoarece acestia obisnuiesc sa aiba un contact fizic mai apropiat cu cei din jur, si imprumuta de multe ori lucruri de la unii la altii. De asemenea si animalele de casa pot fi cele care raspandesc paduchii, iar in cazul in care vedeti ca ceva nu este in regula in comportamentul lor, trebuie sa va ganditi si la aceasta posibilitate si sa actionati mereu din timp.

Ouale de paduchi ce mai poarta denumirea si de lindini, sau lindinile, arata ca niste puncte mici si au o culoare alb galbuie. Aceste oua se regasesc de cele mai multe ori la radacinile firelor de par, si sunt depuse aici de femela, iar zonele cele mai populate sunt cele de dupa urechi, si la ceafa. Asta deoarece in aceste zone temperatura este mai ridicata, iar ouale se pot dezvolta in cele mai bune conditii. Ouale se dezvolta in circa doua saptamani dupa ce au fost depuse, si se transforma in paduchi.

Referitor la paduchi, putem adauga ca acestia au o culoare maronie, insa pot fi si mai inchisi la culoare, iar acest lucru depinde un functie de culoarea parului in care stau. Ei se pot hrani cu cantitati foarte mici de sange odata la patru sau la sase ore, si de asemenea pot trai si fara hrana, insa nu departe de cap, mai mult de trei zile.

Paduchii sau lindinii se pot vedea in cazul in care se verifica parul si suvitele cu atentie, la lumina, in momentul in care se vede si pielea capului, iar locurile cele mai populate sunt cele de dupa urechi, si la ceafa. Este cam dificil sa gasiti un paduche adult, deoarece acestia sunt ceva mai rari, si se pot misca foarte repede.

Tineti paduchii departe de familie! Protejati parul copiilor prin folosirea produsului Parasidose!