5

Intrebari frecvente despre paduchi

Intrebare: Trebuie sa optez pentru un tratament impotriva paduchilor pentru copil? Nu are paduchi in momentul de fata, insa s-a emis o avertizare la scoala in acest sens.

Raspuns: Aceste tratamente pentru paduchi sunt folosite pentru eliminarea lor si a lindinilor, in cazul unei persoane infestate. Insa daca cel mic nu are paduchi, sau lindini, dar exista o avertizare de infestare, este indicata folosirea unui produs pentru preventie, iar acesta este Parasidose spray Repelent.

Intrebare: Pot trai paduchii in afara parului?

Raspuns: Da, paduchii pot trai in afara parului insa nu mai mult de 48 de ore. In acest sens in cazul in care ati urmat un tratament, si doriti sa evitati riscul unei noi aparitii a infestarii, este necesar sa curatati si casa in aceste ore, pentru ai elimina si pe cei care au ramas in afara parului, deoarece paduchii se pot ascunde si in tivurile, sau cusaturile unor haine.

Intrebare: Poate exista un focar de paduchi?

Raspuns: Nu trebuie sa confundam niciodata aparitia paduchilor in parul nostru cu o epidemie, chiar daca acestia sunt o realitate. Exista estimari care spun ca in orice scoala pot exista copii infestati intr-o proportie de 2 – 5 %, iar cele mai dese perioade in care se observa infestari cu paduchi sunt din luna iunie pana in octombrie.

Intrebare: Paduchii pot sa sara sau sa zboare?

Raspuns: Acest lucru nu este adevarat, deoarece paduchii nu pot zbura, si nu pot sari, insa ei se pot deplasa rapid, si pot ajuge de la o persoana la alta cu o viteza de 23 cm / minut.

Intrebare: Care este cauza care provoaca mancarimi ale pielii?

Raspuns: Aceste mancarimi ale pielii apar atunci cand paduchii musca scalpul pentru a se hrani cu sange, iar in acest sens ei injecteaza saliva. Astfel muscaturile paduchilor sunt cauza mancarimii pielii.

Intrebare: Eu spal parul copilului zilnic, si tot a prins paduchi. Este normal acest lucru?

Raspuns: Infestarea cu paduchi nu are nici o legatura cu igiena parului capului, deoarece ei sunt raspanditi prin contact fizic, sau prin folosirea unor lucruri de la persoana infestata.

Intrebare: De curand am achizitionat o lotiune pentru paduchi, insa ea omoara doar lindinile. Acest lucru este normal?

Raspuns: In aceste conditii, este foarte important sa va asigurati ca achizitionati un produs care poate elimina atat paduchii cat si lindinile. Nu este suficient numai omorarea unei parti a paduchilor sau a lindinilor, deoarece riscul infestarii va fi prezent tot timpul. Trebuie sa urmati un tratament total, iar la final este indicat sa folositi un pieptan special numit Parasidose care poate indeparta in cel mai eficient mod paduchii si lindinile moarte.

Protectia de durata Parasidose tine paduchii la distanta!