14

Parasidose – O noua generatie de tratamente eficiente impotriva paduchilor

Paduchii nu au nicio sansa sa dezvolte rezistenta la tratament

Dupa cum stiti cea mai veche metoda prin care putem scapa de paduchi este cea manuala, iar aceasta tehnica a fost foarte folosita inca din cele mai vechi timpuri atat de oameni cat si de animale. In cadrul acestei tehnici de eliminare a paduchilor, se va aplica eliminarea lor manuala, de pe firul de par, de mai multe ori pe zi, iar perioada in care vor trebui efectuate aceste actiuni se poate extinde si pana la trei saptamani. De asemenea, se presupune ca existenta si aparitia pieptanelor de paduchi, dateaza de aproape 9500 de ani. In acest sens, mai putem adauga ca aceasta metoda de indepartare a paduchilor prin pieptanare este una mai eficienta decat cea manuala.

Odata cu aniii ’70 a fost posibila si folosirea altor metode pentru eliminarea paduchilor si a lindinilor, folosind substante chimice. Despre aceste noi metode, mai putem adauga ca implicau si spalarea parului cu grija, folosind o lotiune sau un sampon, in compozitia carora se regaseau insecticide, sau substante ovicide. Primele produse create pentru a scapa de paduchi si lindini, au fost piretru din pulbere din frunze uscate de crizantema, si malathion.

In anul 1976 s-a facut un prim studiu care a aratat ca paduchii, au dezvoltat rezistenta impotriva produselor folosite pana atunci pentru eliminarea lor, si anume, malathion si piretru. In anul 2000 s-a constatat ca paduchii, au dezvoltat o rezistenta mare la aceste produse chimice sintetice, iar acest lucru a dus la cautarea unor alte metode eficiente pentru a combate paduchii si lindinii. In acest sens, au fost efectuate anumite studii pentru a gasi acele ingrediente,care,prin sinteza chimica, sa poata fi eficace in eliminarea paduchilor.
parasidose noua generatie de medicamente

Noua generatie de tratamente impotriva paduchilor si a lindinilor

S-a cautat crearea unor produse eficiente in distrugerea paduchilor si lindinilor ( ouale depuse de paduchi) si care, in acelasi timp, sa nu prezinte risc de rezistenta a paducilor/ lindinilor la tratament. Astfel, a fost creat Parasidose lotiune de tratament, un produs cu ingrediente active naturale, care actioneaza mecanic asupra paduchilor si lindinilor prin blocarea cailor respiratorii ale acestora, ceea ce are ca urmare sufocarea si moartea lor. Aceste noi produse au marele avantaj nu sunt neurotoxice, de aceea pot fi administate de la varsta de 3 luni la copii. In plus, acest produs actionand doar mecanic asupra paduchilor si lindinilor, eset eliminat riscul de rezistenta al acestora. In plus aceata lotiune nu contine fenoxietanol sau parabeni.

Gama de Parasidose lotiune de tratament are o compozitie unica de substate naturale de tipul : acizilor grasi cu lant scurt de carbon ( C8 – C18 ) si cocamidopropil betaina, obtinuti din ulei de nuca de cocos. Acizii cu lant scurt de carbon sunt folositi pentru actiunea lor ocluziva asupra cailor respiratorii a paduchilor si lindinilor, iar cocamidopropil betaina dizolva spumalina, acel clei cu care paduchii si lindinii se prind de firul de par.

Parasidose lotiune tratament elimina mecanic paduchii si lindinii, dupa o singura aplicare. Gama Parasidose lotiune de tratament contine doar ingrediente naturale,nu are efect neurotoxic si nu are risc de rezistenta la tratament a paduchilor si lindinilor.