Dezbatere cu paduchi de cap

By October 11, 2015Blog

Paduchii de cap sunt o problema la fel de veche ca si omenirea. Aceste mici insecte  au realizat ca sangele nostru este bun pentru ei si au gasit o metoda de a ajunge in parul nostru si de a se perpetua. Din cauza ca nu au aripi si nu pot zbura au trebuit sa gaseasca alte metode de a se transmite de la o persoana la alta. Astfel si-au dezvoltat gherute mici cu care se agata de firele de par si cu care reusesc sa ramana atasati de noi permanent.

Dezbaterea incepe in momentul in care paduchii sunt considerati rusinosi, ca si cum am fi nespalati sau neingrijiti. Ei bine, pentru informatia dumneavoastra e bine sa stiti ca de fapt paduchii prefera capetele curate si caldute, asa ca ideea neingrijirii este gresita. Paduchii vor exista atat timp cat vom exista si noi, pentru ca momentan nu exista o solutie care sa ii distruga definitiv. Ca sa nu ne mai gandim la ce desfasurare de forte ar fi necesara pentru a folosi o solutie de exterminare, pe intregul glob, in acelasi timp – este imposibil, si tocmai de aceea, inca nu s-a gasit o solutie de exterminare permanenta.

Revenind la tema rusinii, de ce paduchii sunt rusinosi, dar varicela nu? La urma urmei sunt afectiuni molipsitoare si ambele sunt  aproape obligatorii in viata unui om. Nu uitati ca exista tratamente pentru paduchi de cap si nu este nevoie sa fiti rusinati, i se poate intampla oricui. In special copiilor, si prin extensie si parintilor si rudelor apropiate lor, insa chiar si oamenii care circula cu transportul in comun sunt expusi. Paduchii de cap sunt insecte adaptabile care au invatat sa traiasca cu noi, drept pentru care uneori este greu sa ii suportam. Gasesti solutii simple la aceasta problema chiar aici. Nu trebuie sa te rusinezi, trebuie sa actionezi.

 

admin

About admin