Paduchii de cap : o problema chiar si in secolul XXI

By August 12, 2015Blog

Faptul ca traim in secolul tehnologiei nu inseamna nimic cand vine vorba de o problema la fel de veche ca si omenirea: paduchii de cap. Acestia au reusit sa insoteasca miliarde de oameni de-a lungul istoriei si fiecare dintre civilizatii a gasit prorpia solutie de a-i tine la distanta.

Desi in trecut paduchii de cap erau o problema a claselor sociale inferioare, acestia au reusit sa ajunga oriunde – stim cu totii povestea perucilor uriase menite sa-i ascunda, din secolele XIV – XV. Nici in secolul nostru lucrurile nu sunt foarte diferite. Paduchii au in continuare adaptabilitatea necesara de a supravietui si a se raspandi. Nici cei mai bogati oameni nu pot scapa de infestare, atat timp cat exista un factor comun pentru toate clasele sociale : copiii.

14Copiii, inca de la 2-3 ani cand sunt introdusi in societate si nu au deprins inca pastrarea igienei personale, sunt principalii propagatori ai acestei ”invazii”. Avand in vedere ca multi dintre ei inca nu au invatat ca nu este potrivit sa imparta lucruri personale cum sunt clamele de par, periile sau piaptanul, paduchii se raspandesc usor si repede, ajungand sa infesteze si fratii sau parintii.

De aceea, este important ca atunci cand se fac controalele periodice in scoli, parintii sa fie informati in cazul in care au fost intalnite cazuri de infestare. Retineti, in scoli si gradinite, riscul este cel mai crescut. Parintii trebuie sa fie constienti si la curent cu situatia in asa fel incat sa poata lua masurile necesare.

Masurile constau in primul rand in controlarea parului copiilor pentru a se descoperi daca au fost infestati sau nu. In cazul in care au fost infestati copiii, atunci este nevoie de un tratament, desi, de cele mai multe ori tratamentele se gasesc in farmacii si nu necesita prescriptie medicala, in unele cazuri speciale ca fi nevoie de o reteta eliberata de medic, in cazul in care copilul este alergic la una din substantele din compozitia samponului special. Desigur, exista si metode traditionale de a scapa de paduchi, insa nu toate au efectele scontate. Pentru mai multe detalii, insa, click aici. Nu lasa paduchii de cap sa fie o problema pentru familia ta.

 

admin

About admin