Totul despre paduchii de cap

By December 4, 2015Blog

Multe persoane se confrunta cu problema legata de paduchii de cap, chiar daca in aceasta perioada este mai greu sa ne imaginam aceasta situatie. Si acum paduchii de cap por reprezenta o dilema atat pentru parinti cat si pentru copii, iar daca bunicii nostri foloseau tehnici inedite pentru eliminarea paduchilor, acum totul este mult mai simplu, deoarece exista produse ce ajuta foarte mult pentru prevenirea si tratarea paduchilor de cap. Mai intai sa va prezentam cateva detalii despre ceea ce reprezinta paduchii, iar despre ei putem spune ca sunt insecte mici, cu sase picioare, ce se agata de scalpul uman, sau pe gat, pentru ca mai apoi sa se hraneasca cu sange uman. Ei sunt destul de greu de gasit atunci cand se afla pe parul din cap, deoarece dimensiunile lor sunt destul de mici. In ceea ce priveste ouale paduchilor, despre acestea putem adauga ca stau lipite de firul de par, aproape de scalp, iar depistarea lor se face destul de greu. In cazul in care va intrebati cine se poate confrunta cu aceste probleme legate de paduchii de cap, putem spune ca problema este una destul de comuna, mai ales in scolile sau gradinitele primare. Acest lucru este o urmare a faptului ca cei mici nu au deprinsa inca reguli de igiena, si folosesc de cele mai multe ori perii de par, agrafe sau caciuli de la alti copii. Asa isi pot face aparitia paduchii in capul unui copil, si se pot transmite destul de repede de la un copil la altul, pentru ca mai apoi si parintii sa fie supusi unui risc de infestare.

41Acesti paduchi de cap se pot transmite destul de usor de la o persoana la alta, iar ei pot rezista si pot supravietui o perioada chiar si pe haine sau pe alte lucruri precum perioa de par. Despre paduchi mai putem spune ca nu pot sari, si nu pot zbura de la o persoana la alta, si se transmit prin metodele expuse mai sus. Din fericire puteti gasi un raspuns pe masura la problemele de acest tip, deoarece exista produse si solutii cat se poate de eficiente pentru a face disparute situatiile cauzate de prezenta paduchilor. In cazul in care va intrebati cum puteti depista paduchii de cap, si faptul ca a avut loc o infestare, putem adauga ca ca sunt vizibili cu ochiul liber, chiar daca sunt destul de mici. Acesti paduchi pot avea o culoare alba, maronie sau gri inchis, si de cele mai multe ori ii puteti gasi in firul de par de la ceafa, sau de dupa urechi. Ouale acestora sunt rotunde sau ovale, si sunt de asemenea lipite pe firul de par, cat mai aproape de scalp. Nu se pot indeparta in cazul in care firul de par este uscat, ceea ce inseamna ca va trebui mai intai sa il umeziti, pentru a reusi sa eliminati ouale paduchilor.

Probabil va intrebati cum va puteti da seama daca copilul dumneavoastra are paduchi. In aceste conditii, putem adauga ca in cazul in care la scoala, sau la gradinita la care este inscris cel mic a fost facuta o avertizare in acest sens, este indicat sa va asigurati ca infestarea nu a avut loc. In cazul in care din pacate copilul are paduchi nu trebuie sa transformati totul intr-o drama, deoarece in prezent exista solutii eficiente de eliminare a acestuia, si putem face uitate solutiile reprezentate de pelin, sau gazul aplicat pe cap. In cele mai multe cazuri, daca a avut loc o infestare cu paduchi pentru cel mic el nu va prezenta nici un simptom, sau semn de disconfort, si din acest motiv este indicat sa il controlati, pentru a vedea daca totul este in ordine. Puteti face acest lucru prin controlarea zonelor de la ceafa, si de la urechi, deoarece dupa cum spunem acestea sunt locurile in care veti gasi de cele mai multe ori paduchii. Oricum, atunci cand o persoana se confrunta cu aparitia paduchilor, atunci simptomele sunt reprezentate de mancarimi ale pielii, iar acest lucru se intampla de cele mai multe ori dupa cateva saptamani de la data in care paduchii au ajuns pe scalpul acelei persoane. Puteti intra pe acest site, pentru a gasi tratamente eficiente pentru eliminarea rapida a paduchilor.

admin

About admin