Tratament naturist sau chimic pentru paduchii de cap?

By August 27, 2015Blog

Paduchii de cap inca reprezinta o problema pentru societatea umana pentru ca se pare ca in decursul anilor nu am reusit sa ii exterminam cu totul de pe planeta. Insa, din moment ce au fost cu noi inca de la inceputuri, omenirea a cautat tot felul de solutii pentru a scapa de ei.

Bineinteles, una din principalele solutii a fost tratamentul naturist, insa acesta difera de la zona la zona, de la civilizatie la civilizatie. Spre exemplu, grecii si romanii foloseau ulei de masline pentru a scapa de ”invadatori”. Impreuna cu otetul sau zeama din citrice, romanii foloseau uleiul de masline ca si masca. Si acum inca se folosesc mastile cu ulei de masline in combinatie cu alte substante pentru a scapa de paduchii de cap.

Locuitorii zonelor tropicale foloseau uleiul de nuca de cocos ca si tratament pentru paduchi. In prezent se poate folosi uleiul de nuca de cocos pentru a scapa de ei. Se aplica o masca cu acest ulei, se asteapta jumatate de ora apoi se spala cu sampon obisnuit.

Otetul este si el, un alt ingredient minune pentru paduchi, fiind folosit in amestecuri de substante naturale care, impreuna, alunga paduchii.

Totusi, pentru ca aceste tratamente sunt naturale, este necesara aplicarea lor pentru o perioada de cel putin doua saptamani, inainte de a se vedea vreun rezultat. De asemenea, se poate folosi un pieptene cu dinti  desi pentru  elimina si ouale acestor mici insecte care ne pot face viata o lupta antisociala.

Pe de alta parte, tratamentele chimice sunt din ce in ce mai intalnite, pentru ca si efectul lor este mult mai rapid. Totusi, aceste tratamente nu sunt potrivite pentru orice organism, pentru ca pot apare complicatii sau alergii. Este recomandat ca inaintea folosirii unui tratament chimic sa consultati medicul. In orice caz, preventia este cel mai bun medicament, astfel ca pastrati-va vigilenta. Pentru mai multe informatii utile despre cum sa scapati de infestare, intrati pe acest site.

 

admin

About admin